De combinatie van een webshop & fysieke kledingwinkel: de voordelen

22 februari 2024 08:45

De combinatie van een webshop & fysieke kledingwinkel: de voordelen

Het aantal webshops met kleding blijft groeien en je hoeft de deur dus niet uit als je nieuwe kleding wilt hebben. Maar er zijn ook webshops die een fysieke winkel hebben. En dat heeft voordelen voor jou als consument. In dit artikel zetten we de voordelen op een rij van de combinatie van een webshop en fysieke winkel.

Modellen die passen online bijbestellen

Heb je in de winkel een bepaalde broek gekocht en vind je dat model heel fijn zitten? Dan kun je hetzelfde model broek in een andere kleur online bijbestellen. Het is praktisch als je in de winkel kleding kunt passen, zodat je weet wat de juiste maatvoering is. En die maatvoering kun je gebruiken om later online kleding te bestellen in de webshop.

Kleding die niet past terugbrengen in de winkel

Heb je online heel veel kleding besteld en past een gedeelte van de kleding niet? Als de webshop ook een fysieke winkel heeft, dan kun je het daar vaak kosteloos retourneren. Dan is je retour vaak sneller geregeld dan het retourneren via een bezorgservice zoals PostNL of DHL. Naast het retourneren heb je vaak nog meer services, zoals:

  • Click & collect
  • In de winkel bestellen & laten thuisbezorgen
  • Same day delivery
  • Levering naar een andere locatie

Persoonlijke kledingadvies

Heb je wat leuke items online gezien, maar weet je niet zeker of dit iets voor je is? In fysieke winkels stana medewerkers klaar om je persoonlijk kledingadvies te geven. Zij kunnen je ook vertellen hoe je de items het beste kunt combineren. Bij de fysieke winkel van Westen Mode in Musselkanaal kun je bijvoorbeeld terecht voor een personal shopper. Een gepersonaliseerde winkelervaring waarbij je een op maat gemaakt advies krijgt en de stijl ontdekt die echt bij je past.

Verschillende vormen van klantenservice

De meeste webshops hebben de mogelijkheid om contact op te nemen via e-mail, chat of telefoon. Veel mensen vinden het fijn om een medewerker persoonlijk te spreken. En dat is mogelijk wanneer de webshop ook over een fysieke winkel beschikt. Is je kleding snel kapot? Dan neem je de trui even mee naar de winkel en laat je het aan de medewerker zien.

Ruime productkeuze

Waar mogelijk in de fysieke winkel beperkte ruimte is, kan de retailer online nog een uitgebreider assortiment bieden. Dit zorgt ervoor dat je als consumenten dus een ruimere productkeuze hebt. 

Zo zie je dat het bestellen bij een webshop die ook een fysieke winkel heeft veel voordelen kan hebben. En hetzelfde geldt voor het kopen van kleding in een fysieke winkel die ook een webshop heeft. Voordat je kleding online bestelt, is het goed om te kijken of de webshop een keurmerk heeft. Een bekend keurmerk is het Thuiswinkel Waarborg. Lees ook meer over ‘slow fashion’ en de duurzaamheid van kleding. Genoeg info om lekker te gaan shoppen.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.