Zo maak je de tuin zomerklaar

2 januari 2023 09:38

Zo maak je de tuin zomerklaar

Ook al is het hartje winter, wij kunnen niet wachten tot de zomer weer begint! Prachtige bloemen en planten, die weer helemaal tot leven komen. Bovendien wordt het dan ook weer lekker warm. Wat betekent dat je lekker in de tuin kunt gaan zitten met een lekker koud drankje. Hoe mooi is het dan, als de tuin ook helemaal zomerklaar is? Maar hoe maak je de tuin zomerklaar? In deze blog lees jij hoe jij jouw tuin, helemaal klaar kunt maken voor de zomer.

Weg met dat onkruid!

Er zijn verschillende manieren, hoe jij effectief de onkruid in jouw tuin kunt verwijderen. Een veel gekozen manier, is met de hand. Met een speciale onkruidbezig of onkruidborstel kun je gemakkelijk het onkruid verwijderen. Op het moment dat je onkruid lang laat zitten, zullen de wortels dieper in grond gaan. Hierdoor ontstaat de kans, dat onkruid weer snel terugkomt. Een effectieve manier, is dan gebruik te maken van kokend water. Met kokend water pak je niet alleen de plant aan, maar ook de wortels. Het is dan gemakkelijk om vervolgens het onkruid te verwijderen. Tevens kun je onkruid wegbranden, met een gasbrander of onkruidbrander.

Snoeien

Om de tuin zomerklaar te maken, kun je snoeien. Zorg ervoor dat de plant of boom weer er netjes bij staat. Ontdoe de tuin van dorre takken en bloemknoppen. Op het moment dat je snoeit, zorg je ervoor dat de plant in de zomer kan groeien. Bovendien zul je de plant niet nog een keer in de zomer, te hoeven snoeien. Zo hoef je niet in de kou buiten te staan.

Vul de tuin aan, waar nodig

De tuin ziet er weer helemaal netjes uit, op het moment dat het onkruid weg is en je gesnoeid hebt. Het kan zijn dat de tuin, toch niet helemaal uitziet zoals je had gehoopt. Je kunt de tuin aanvullen met verschillende accessoires, bloemetjes en plantjes. Misschien mis je wel bijpassende kussentjes voor op de stoelen. Of wat dacht je van de een mooi kleed voor buiten. Het kan ook zijn dat er te weinig kleur in de tuin is aangebracht. Je kunt dit opvullen met verschillende kleurrijke bloemetjes of plantjes. Je kunt ook groter denken en verschillende dingen kopen voor in de tuin. Wat dacht je van een zwembadje, trampoline of een spabad kopen? Met deze opties, kun jij jouw tuin helemaal zomerklaar maken. Belangrijk is wel om goed de kosten in beeld te brengen.

Na het lezen van deze blog, weet je precies hoe jij de tuin zomerklaar kunt maken! Als je op tijd begint in de tuin, voorkom je stress richting de zomer. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken, om jouw tuin.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.