Zo kom je van nare geuren in je huis af!

7 maart 2024 11:05

Zo kom je van nare geuren in je huis af!

Wanneer we het hebben over de sfeer in huis, hebben veel mensen het automatisch over hoe een huis eruitziet. Toch is dit niet de enige factor die meegenomen dient te worden wanneer jij je huis sfeervol wil maken. Een minstens zo belangrijke factor is namelijk geur. Ruikt het niet lekker in je huis, dan zal de sfeer niet snel goed zijn. In deze blog geven we je vier tips over hoe jij eenvoudig van nare geuren in je huis af kan komen. Lees snel verder en pas ze toe!

1. Geursticks en kaarsen

De eerste tips is erg eenvoudig. Door geursticks en kaarsen door je huis neer te zetten, zorg je ervoor dat het in elke geur van je huis lekker ruikt. Zowel sticks als kaarsen zijn in vele geuren beschikbaar, waardoor jij de volledige controle hebt over hoe je huis ruikt. Naast de geur brengen kaarsen ook nog een ander voordeel met zich mee, namelijk licht. Het zorgt ervoor dat je geen groot licht hoeft te gebruiken, maar dat je subtiel een ruimte verlicht, wat gelijk sfeervol is.

2. Toiletblokken

We hoeven het niet mooier te maken dan het is: op de wc hangt vaak niet de allerbeste geur. Het is natuurlijk volledig geaccepteerd dat dit zo is, maar als je er iets aan wil doen, is dit wel mogelijk op een simpele manier, namelijk door toiletblokken te installeren. Deze hang je aan de wc zelf, zonder dat iemand er last van hoeft te hebben. Zodra er wordt doorgespoeld, komt er een aangename geur vrij in verschillende varianten, die de minder fijne geur domineert.

3. Goede luchtstroom

Een geur die we zelf vaak helemaal niet doorhebben is de geur die we zelf veroorzaken. Dit merk je pas wanneer je bij iemand op bezoek bent, of wanneer je een ruimte weer terug inloopt na een lange tijd hier te zijn geweest. Het kan best gênant zijn als er zo’n geur in jouw huis hangt, maar dit is gelukkig makkelijk te voorkomen, namelijk door een goede luchtstroom door je huis te hebben. Het kan wat fris zijn, maar je zorgt er wel voor dat nare luchtjes gelijk je huis verlaten.

4. Ontstopte riolering

In sommige gevallen komt de nare geur in je huis niet door iets dat jezelf hebt veroorzaakt; een ontstopt riool is hier een goed voorbeeld van. Dit kan op veel verschillende manieren ontstaan, maar het is nooit fijn. De geur die door het riool omhoog komt kan erg blijven hangen en is onaangenaam. Wanneer je hier last van hebt, neem dan contact op met een riool ontstoppingsbedrijf, die vaak precies weet wat er gedaan moet worden om de geur te verwijderen en je riool weer te laten werken als vanouds.

Nu de rest van je huis!

Is de geur verwijderd, dan is het nu tijd om de rest van je huis weer sfeervol in te richten. Genieten geblazen! 

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.