Vrolijk de winter in met warme handen

22 december 2023 11:25

Vrolijk de winter in met warme handen

Aan de ene kant levert het prachtige winterse plaatjes op, aan de andere kant zijn koude vingers verschrikkelijk vervelend en storend. Gelukkig zijn er oplossingen voor elke weersomstandigheid, zoals elektrische handschoenen. Dit zijn handschoenen die op basis van een krachtige, maar compacte accu worden gevoed. Waardoor je uren kan verwarmen, zonder koude handen te ervaren.

Wat zijn elektrische handschoenen?

Zoals hierboven kort uitgelegd zijn het handschoenen die op basis van een accu gevoed worden. In de elektrische handschoenen zelf zit een verwarmingselement verwerkt, bij Comfort Producten gebeurt dit handmatig. Zodat ook het topje van de vingertoppen wordt verwarmd. Hoe groot dat verwarmingselement is, is een keuze die je zelf mag maken. Zo zijn er verschillende elektrische handschoenen die de gehele bovenzijde van de hand verwarmen, maar ook handschoenen die zowel de gehele bovenzijde als onderzijde verwarmen. Dat laatstgenoemde is de Dual Heating technologie van BERTSCHAT®, waarmee zij uniek zijn. Het verwarmingselement geeft uiteraard geen warmte van zichzelf, hierop sluit u een krachtige accu aan. De accu zit verwerkt in de handschoen op polshoogte, zodat die niet in de weg zit. Door een simpele druk op de aan/uitknop heb je de keuze uit drie verschillende warmtestanden van de elektrische handschoenen. Zo is er voor elke temperatuur een oplossing.

De juiste keuze

Gezien het brede scala aan elektrische handschoenen is het belangrijk om vooraf te bepalen voor welke activiteit je de handschoenen wil gaan gebruiken. Zo zijn er utlra dunne onder handschoenen, ideaal voor een korte wandeling of activiteiten waarbij je de fijne motorriek nodig bent, zoals jagen, maar zijn deze minder geschikt voor op een fiets of extreem koude gebieden zonder dat je hier een handschoen overheen draagt. De meest gekozen keuze, afgaande op de reviews zijn de elektrische handschoenen met Dual Heating technologie. Hierbij zit al een isolatielaag verwerkt in de handschoenen, waardoor de warmte goed wordt vastgehouden en geen kant op kan. Daarnaast is het verwarmingselement door de hele handschoenen geweven, zodat je nooit meer koude handen kan krijgen.

Verwarmingsduur

Maar een groter verwarmingsoppervlak gaat ook gepaard met veel energieverbruik, zoals je misschien weet van de elektrische fiets. Hoe hoger de ondersteuning, hoe harder je gaat, maar hoe eerder je accu leeg is. Dit is bij de elektrische handschoenen natuurlijk niet anders, hoe hoger de instelling, hoe warmer, maar hoe meer energie dit kost. Daardoor varieert de gebruiksduur (met standaard bijgeleverde batterijen) tussen de 1,5 en 8 uur. Ben je van plan een hele dag te gaan fietsen, wandelen of wintersporten dan zijn er krachtigere accu’s beschikbaar voor een kleine meerprijs. Hierdoor verleng je de gebruikersduur.

Advies over elektrische handschoenen

Mocht je geen keuze kunnen maken, dat is geen probleem. Bovengenoemde aanbieder heeft een breed scala van contactmogelijkheden, namelijk: via telefoon, chat en per mail. Hierdoor is er altijd een adviseur beschikbaar die je te woord kan staan. Zoals op de website te lezen valt is er voor elke activiteit een geschikte set elektrische handschoenen beschikbaar.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.