Voordelen van elektrisch rijden voor vijftigplussers

19 juni 2023 14:51

Voordelen van elektrisch rijden voor vijftigplussers

Vijftigplussers kunnen om verschillende redenen voor een elektrische auto (EV) kiezen. Sommige personen maken zich bijvoorbeeld zorgen over de vervuiling van hun voertuig en willen hun ecologische voetafdruk graag verkleinen. Volledige elektrische auto’s hebben geen uitlaatpijp en stoten dus ook geen schadelijke CO2 gassen uit.

Anderen zijn misschien vooral in de moderne technologie geïnteresseerd die in de huidige EV’s beschikbaar is. Een andere reden om voor een EV te gaan, is dat ze goedkoper in het gebruik zijn dan auto’s met een verbrandingsmotor. En bovendien vaak betrouwbaarder zijn.

Let bij een EV op de volgende zaken

De veiligheidsvoorzieningen

De iets oudere bestuurders geven vaak prioriteit aan de veiligheid bij het kiezen van een EV. Veel elektrische auto’s bieden immers geavanceerde veiligheidsfuncties, zoals waarschuwingen voor het verlaten van de rijstrook, automatisch noodremmen en achteruitkijk camera's. Dit helpt allemaal mee om vervelende ongevallen te voorkomen.

De toegankelijkheid

Wat voor EV je ook rijdt, je wilt zeker gemakkelijk in en uit elk voertuig kunnen stappen. Dat betekent kiezen voor een auto met brede deuropeningen en stoelen die net onder de heuphoogte reiken, of zo dicht mogelijk ernaast. Denk daarnaast aan de positie van de bedieningselementen en de ingebouwde beeldschermen. Vijftigplussers met mobiliteitsproblemen geven er bovendien de voorkeur aan om voor een voertuig met een hoge instaphoogte te kiezen.

De zichtbaarheid

Je wilt in elk voertuig natuurlijk goed zien en gezien worden. Een hogere plek, zoals in een elektrische SUV, met veel glas om je heen is daarvoor de beste keuze.

Het comfort

Autorijden maakt je ongeacht je leeftijd moe. Dus wil je deze vermoeidheid minimaliseren. Een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel is daarvoor zonder twijfel ideaal. En een stuurwiel met hoogte (kantel) en telescopische verstelling is ook een must. Tussen een volledig verstelbare stoel en een verstelbaar stuur kan jij de meest comfortabele rijpositie vinden.

De wendbaarheid en het gebruiksgemak

Een elektrische auto met een kleine draaicirkel en responsieve bediening kan het voor vijftigplussers gemakkelijker maken om door krappe ruimtes te navigeren en te parkeren. Bovendien kunnen functies zoals een automatische transmissie en parkeerhulp de rijervaring minder stressvol maken.

De actieradius en oplaadmogelijkheden

Houd altijd rekening met de actieradius van een EV en hoe deze opgeladen kan worden. Als je van plan bent lange ritten te maken, zoek dan een elektrische auto met een grotere actieradius.

Het is bovendien de beste oplossing om jouw EV met een type 2 of type 3 van Wallboxdiscounter.com bij je thuis op te laden. Als je geen plek voor een laadstation bij je thuis hebt, dan ga je de beschikbaarheid van openbare laadstations in jouw regio gebruiken. Zoek die op om hiervan een goed beeld te hebben.

De voordelen van elektrisch rijden

De veiligheids- en toegankelijkheid kenmerken, de wendbaarheid, het gebruiksgemak, de actieradius en oplaadmogelijkheden. En niet te vergeten de aanschafprijs en mogelijke subsidies zijn allemaal belangrijke factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van een elektrisch voertuig door vijftigplussers.

Er zijn verschillende type EV’s beschikbaar. Maar de beste EV’s voor vijftigplussers die de meeste voordelen opleveren, zijn veelal een kwestie van een veilige rijervaring. Alle elektrische SUV’s zijn om deze reden ideaal voor vijftigplussers, zeker wanneer je veel tijd in jouw auto doorbrengt. Want SUV EV’s bieden gewoonweg betere prestaties, meer ruimte, comfort en veiligheid. Precies dat wat jij als vijftigplusser in een auto terug wilt zien!

Foto: Karlyukav op Freepik

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.