Trainingsschema zwemmen voor meer uitdaging en betere prestaties

2 maart 2023 13:04

Trainingsschema zwemmen voor meer uitdaging en betere prestaties

Neem jij regelmatig een duik in het water? Misschien zou je er iets mee moeten doen! Alleen maar baantjes trekken, begint op een gegeven moment te vervelen. Wanneer je alles uit jouw bezoek aan het zwemwater wilt halen, kun je het beste gebruikmaken van een zwemschema. Het inzetten van een schema is de perfecte toevoeging voor mensen die net hun borstcrawlcursus hebben afgerond. Maar ook voor recreatieve zwemmers die op zoek zijn naar meer uitdaging of sporters die trainen voor een triathlon.

Zwemmen een gezonde sport

Allereerst. Zwemmen is gezond, het is goed voor lichaam en geest. Wanneer je baantjes trekt, train je zowel je onder- als bovenlichaam, duik dus regelmatig het water in wanneer je een full body workout wilt doen! Wist je dat 30 minuten baantjes trekken gelijkstaat aan 10 km hardlopen? Zwemmen is dus het perfecte alternatief op een warme zomerdag, zo hoef je niet door de hete zon te rennen. Door gebruik te maken van een schema, motiveer jij jezelf om een aantal keer per week naar het zwembad te gaan.

Alle gezondheidseffecten van zwemmen op een rij:

  • De verbranding van een enorme hoeveelheid calorieën.
  • Jouw conditie gaat omhoog.
  • Zwemmen versterkt je botten en spieren.
  • Door baantjes te trekken verlaag je jouw bloeddruk en cholesterol.
  • Het is goed voor mensen met artrose.

Waarom een zwemschema gebruiken?

Wanneer je pas bent begonnen met zwemmen, is het vinden van de motivatie niet zo moeilijk. Je zwemt je baantjes en praat af en toe met een medezwemmer. Als je eenmaal bent gewend aan bezoekjes aan het zwembad, kan het zwemmen saai worden. Dit is vaak het moment dat de meeste mensen afhaken, je gaat excuses bedenken om niet te gaan zwemmen.

De meeste mensen vinden iets saai omdat er geen doel is, je blijft in je comfortzone en boekt geen vooruitgang. Door een zwemschema te gebruiken, ontstaat een uitdaging en heb jij jouw doel te pakken. Je leeft toe naar jouw duik in het water, omdat jij jezelf wilt verbeteren. Het schema kan functioneren als een spreekwoordelijke stok achter de deur.

Waarom zwemschema na borstcrawlcursus?

Een borstcrawlcursus helpt jou bij het leren van de borstcrawl, een trainingsschema helpt jou bij het verder verbeteren van de borstcrawl en vooral de afstand te verlengen. Dankzij het schema verbeter jij jouw conditie en kun jij jouw eigen prestaties verbeteren. Het schema motiveert jou om steeds weer in het water te duiken. Inclusief het bijhouden van techniek en alles wat belangrijk is om sneller te leren zwemmen.

Schema voor trainen triathlon

Doe jij mee aan een triathlon? Dan is het verstandig om een schema te hanteren. Zo weet jij hoe jij het beste uit jezelf kunt halen en blijft het niet alleen bij baantjes trekken. Er zijn schema's voor beginners en gevorderden. Met een beginnersschema krijg je bijvoorbeeld de 500 meter borstcrawl onder de knie, een schema voor gevorderden richt zich op de 1 kilometer borstcrawl.

Conclusie

Een zwemschema maakt het zwemmen effectiever, efficiënter en uitdagender. Het helpt bij het bereiken van jouw doelen en motiveert jou om steeds opnieuw naar het zwembad te gaan. Mensen die de borstcrawl willen perfectioneren of trainen voor een triathlon, boeken geen vooruitgang zonder schema. Bovendien versterkt het de gezondheidseffecten van een duik in het zwembad, de conditie gaat omhoog, jouw spiermassa neemt toe en de calorieën verbranden als sneeuw voor de zon. Online zijn er verschillende schema's te vinden, voor beginners en gevorderden. Lees de beschrijvingen goed door, zo weet jij welk schema bij jou past en voorkom je dat het schema te zwaar is.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.