Tips voor flyers voor uw vereniging

14 maart 2024 09:01

Tips voor flyers voor uw vereniging

Een open dag, onderlinge wedstrijd of vrijwilligersactie om het verenigingsgebouw op te knappen; op deze momenten wil je graag mensen van zowel binnen als buiten je vereniging bereiken. Maar hoe bereik je deze mensen? Naast nieuwsbrieven, social media posts en posters in het clubgebouw, kunnen flyers ook bijdragen aan het werven van deelnemers om van jouw evenement een succes te maken. 

We zouden flyers bijna vergeten in de huidige digitale wereld, maar het is en blijft een effectief communicatiemiddel. Doordat je flyers letterlijk in je handen hebt, blijft de boodschap veel beter hangen dan wanneer je voorbij diezelfde boodschap scrolt op social media. Maar hoe maak je een goede flyer voor jouw vereniging? In dit artikel geven we je tips!

1. Duidelijke boodschap

Ondanks dat de boodschap van een flyer beter blijft hangen, kijken mensen er toch maar kort naar. Je boodschap moet dan ook duidelijk en beknopt zijn om eruit te springen. Maak gebruik van pakkende koppen en korte zinnen om je boodschap op een efficiënte manier over te brengen aan de doelgroep.

2. Visueel aantrekkelijk

Zorg ervoor dat je flyer visueel aantrekkelijk is. Maak gebruik van sprekende afbeeldingen, een aantrekkelijk kleurschema en een overzichtelijke lay-out. Op deze manier trek je niet alleen de aandacht van de lezer, maar worden ze ook gestimuleerd om verder te lezen.

3. Informatieve inhoud

Naast dat je boodschap beknopt en duidelijk moet zijn, moet je er ook voor zorgen dat de informatie die je deelt relevant is. Denk hierbij aan de datum, tijd, locatie en doel van het evenement. Maak gebruik van bulletpoints zodat de belangrijkste details in een oogopslag zichtbaar zijn. Je hebt immers maar kort de aandacht van de lezer.

4. Call-to-action

Je eerste doel is bereikt; je informeert de lezer over je evenement. En wat nu? Maak duidelijk wat je van de lezer verwacht. Moeten ze spullen inzamelen, inschrijven voor een wedstrijd of alleen langskomen op het evenement? Voeg een duidelijke oproep tot actie toe. Mensen weten dan wat er van ze wordt verwacht, wat de betrokkenheid vergroot en dus het succes van jouw evenement.

5. Verspreiding

Een goed ontworpen flyer met een duidelijke boodschap is pas echt effectief als het goed wordt verspreid. De flyers moeten dan ook zijn waar je doelgroep is. Wil je leden bereiken? Denk dan aan de kantine, prikborden in de gang of de vergaderzalen van jouw verenigingsgebouw. Wil je je meer richten op mensen buiten je vereniging? Denk dan eens aan de lokale supermarkt of een middagje flyeren op het dorpsplein. Met de juiste verspreiding komt je flyer ook terecht de doelgroep die je wilt bereiken.

Kortom, ontwerp een effectieve flyer, laat de flyers voor jouw vereniging drukken en zorg voor een goede verspreiding om van jouw evenement een succes te maken!

Zuidzijde 131-133
2977 XE Goudriaan

Telefoonnummer: +31 (0)183 58 33 33
Email: info@grootsgedrukt.nl

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.