SodaStream blijft zich inzetten voor duurzaamheid en stimuleert consumenten om groener te leven

19 april 2024 13:17

SodaStream blijft zich inzetten voor duurzaamheid en stimuleert consumenten om groener te leven

 SodaStream, wereldwijd het grootste bruiswatermerk, kondigt met trots een innovatieve vooruitgang aan op het gebied van duurzaamheid in al haar activiteiten. Door middel van strategische partnerschappen en toewijding aan het verbeteren van het milieu, blijft SodaStream leidend in het verminderen van de ecologische impact en het bevorderen van een duurzame levensstijl bij consumenten.

Duurzaamheid wordt voor de consument steeds belangrijker. Maar liefst 97% van de mensen heeft de wens om duurzamer te leven (1). Van al het plastic afval over de wereld, wordt minder dan 10% gerecycled (2). Er zit dus ruimte voor verbetering voor de impact van het consumentengedrag op het milieu. Deze cijfers benadrukken hoe cruciaal duurzame alternatieven voor plastic voor eenmalig gebruik zijn, een gevoel dat wordt gedeeld door 75% van de mensen wereldwijd die zelfs pleiten voor een volledig verbod op plastic voor eenmalig gebruik (3). Om aan deze vraag te voldoen biedt SodaStream herbruikbare oplossingen die afval van plastic voor eenmalig gebruik tegengaan. Dit is voor consumenten een tastbare manier om een positieve impact te hebben op de planeet.

Consumentgerichte duurzaamheid

De kern van de duurzame oplossing van SodaStream ligt in de herbruikbare flessen en het gesloten kringloopsysteem van de CO2-cilinders. Door het gebruik van plastic flessen voor eenmalig gebruik te verminderen en een circulair systeem voor CO2-cilinders te implementeren, bevordert SodaStream verantwoorde consumptie en regeneratie in elke productiefase. In 2023 kwam de geconsumeerde hoeveelheid koolzuurhoudende dranken door SodaStream-gebruikers overeen met ongeveer 5,5 miljard plastic flessen voor eenmalig gebruik (4), alleen al door het gebruik van SodaStreams duurzame producten om perfecte bruisende dranken te creëren. Bovendien zijn alle SodaStream smaakflessen van 440 ml gemaakt van 100% RPET (5), waardoor consumenten een maximale smaak en minder afval verwezenlijken.

Duurzame praktijken over de hele lijn

Naast productinnovaties voert SodaStream duurzaamheid door al haar bedrijfsactiviteiten. Door middel van partnerships met Enlight Renewable Energy en TerraCycle voorziet SodaStream zijn wereldwijde productielocaties van 100% hernieuwbare energie.

“Bij SodaStream is duurzaamheid niet alleen een doel, het is een verplichting die verweven is met alles wat we doen”, zegt Johan Schepers, General Manager Benelux bij SodaStream. “Nu we de Maand van de Aarde vieren, nodigen we consumenten uit om samen met ons op weg te gaan naar een groenere toekomst, bubbel per bubbel.”

Kijk voor meer informatie over de Maand van de Aarde op de website van SodaStream.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.