Pure Energie grote winnaar van Overstappen Energie Awards 2024

6 juni 2024 15:23

Pure Energie grote winnaar van Overstappen Energie Awards 2024

Vandebron en Vrijopnaam eindigen op verdiende tweede en derde plek.

Pure Energie is verkozen tot beste energieleverancier van 2024. Met de Energie Awards schept vergelijker Overstappen.nl duidelijkheid voor de consument, worden energieleveranciers beloond voor het harde werk én gestimuleerd het nog beter te doen. Met een gemiddelde van 9,02 gaat de energieleverancier Pure Energie ervandoor met een Gouden Energie Award. De Zilveren Energie Award gaat naar Vandebron, die met een gemiddelde van 8,83 niet ver achter blijft. Vrijopnaam eindigt met een gemiddelde van 8,77 met een Bronzen Energie Award. Het gemiddelde van alle 22 leveranciers in Nederland ligt dit jaar op 7,3. De uitslagen zijn gebaseerd op duurzaamheid, klantreviews en het cijfer uit de energievergelijker van Overstappen.nl.

Hoe komen de Energie Awards tot stand?

Vergelijker Overstappen.nl bepaalt de winnaars aan de hand van drie verschillende criteria, zoals duurzaamheid, klantreviews van platforms waar de leverancier het meest actief is, zoals Trustpilot en Google, en het cijfer uit de energievergelijker. Het cijfer uit de energievergelijker komt onder andere tot stand door te kijken naar de transparantie van prijzen, het gemak van betalingen, het overstapproces, de kwaliteit van online diensten en de klantenservice. Alle drie de componenten tellen even zwaar mee om tot een gemiddelde te komen. Het gemiddelde van de scores op deze drie onderdelen bepaalt welke energieleverancier zich de beste van Nederland mag noemen.

Tom Schlagwein, energie-expert bij Overstappen licht toe: “Voor het eerst reiken wij als Overstappen.nl de Energie Awards uit aan energieleveranciers. De cijfers zijn gebaseerd op duurzaamheid (Stroometiket en Garanties van Oorsprong), het cijfer uit de energievergelijker en honderden klantreviews. We willen de beste energieleveranciers graag belonen met een prijs! Hiermee hopen we andere leveranciers ook te stimuleren om hun service te verbeteren, zodat ook zij het hoogste cijfer kunnen halen. Het onderzoek is onafhankelijk opgezet door ons eigen team.”

Pure Energie de beste leverancier van Nederland

Pure Energie komt dit jaar als terechte winnaar uit de bus. Zo scoort de energieleverancier uit Enschede een 10 op het onderdeel duurzaamheid. De leverancier biedt alleen CO2- gecompenseerd gas en groene stroom uit Nederland aan en scoort al jaren een 10 in het WISE-onderzoek wat betreft duurzaamheid. Ook het cijfer uit de vergelijker is het hoogste van alle 22 leveranciers die onder de loep werden genomen in het onderzoek. Hugo Zoetman, Commercieel Directeur bij Pure Energie:

"Het mooiste compliment krijgen we direct van onze klanten: op klantreviews scoren we puur goud. We blijven er alles aan doen om dit op peil te houden en zelfs te verbeteren. Op naar een 10!”

Tweede plek voor Vandebron

De tweede plek is voor Vandebron, een Amsterdamse leverancier die ook de hoogst haalbare score voor duurzaamheid haalt. Joost den Hartog, Channel Manager (Online Partners) van Vandebron zegt hierover: "bij Vandebron is onze missie duidelijk: Nederland zo snel mogelijk naar 100% groene energie brengen. We zijn natuurlijk trots op onze 10 voor duurzaamheid, maar deze zilveren medaille inspireert ons ook om nog harder te werken aan een duurzame toekomst voor iedereen. Op naar goud!"

Derde plek voor Vrijopnaam

Vrijopnaam verdient de derde plek en scoort van alle 22 leveranciers het hoogst op klantbeoordelingen. Ook scoort de leverancier uit Rijen een 10 op duurzaamheid. Bas Wijnen, oprichter van Vrijopnaam geeft aan: “"Deze bronzen plek is een zonnige beloning voor het werk en de toewijding van ons fantastische team. En natuurlijk een stimulans onze stralende klanten iedere dag snelle én persoonlijke service te bieden.”

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.