Een dagje uit met de kinderen - Tips om je kinderen niet kwijt te raken

19 april 2024 14:47

Een dagje uit met de kinderen - Tips om je kinderen niet kwijt te raken

Het is de nachtmerrie van elke ouder; je kinderen kwijtraken tijdens een dagje uit. Dit wil je natuurlijk kosten wat het kost voorkomen. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat kinderen er in hun eentje op uit gaan. Vooral als je kinderen alles interessant vinden en als een malle erop af rennen zonder jou daarvan op de hoogte te stellen. Daarom geven wij jullie handige tips om te voorkomen dat jij je oogappeltjes uit het oog verliest.

ID SOS-armbandje

Als je kinderen wat ouder zijn is een kinderlooptuigje wellicht geen optie meer. Wel wil je dat je kinderen in geval van nood je kunnen bereiken. In dit geval bieden de SOS-armbandjes van ID4all een oplossing. Het bandje wordt voorzien van naam en telefoonnummer zodat anderen makkelijk contact met je op kunnen nemen. Binnen de shop vind je verschillende uitvoeringen waaronder stoffen en siliconen SOS-bandjes in verschillende designs.

Kinderlooptuigje

Wanneer je kinderen nog erg klein zijn kan een kindertuigje een uitkomst bieden. Vooral wanneer je zowel de kinderwagen als je loslopende peuter in de gaten moet houden. Je hoeft niet bang te zijn dat je het idee krijgt dat je met de hond aan de wandel bent. De tuigjes zijn verkrijgbaar in allerlei leuke uitvoeringen waarbij het lijkt alsof je kind met een trendy rugzakje oploopt.

Opvallend item meenemen

Bevind je in een grote menigte? Dan kan het handig zijn een opvallend item mee te nemen waarmee je opvalt tussen de mensen. Denk aan een felle paraplu of een heliumballon met een lang touw. Ook opvallende kleding kan helpen om je kids sneller te herkennen.

Bereid je kind voor op het dagje uit

Bij erg kleine kinderen is het wellicht niet van toepassing, maar wanneer een kind zich al aardig kan oriënteren is het verstandig het een en ander met ze door te nemen. Wat doe je als je elkaar kwijt raakt? Wat spreek je af? Wie vraag je om hulp? Wandel samen over de locatie en benoem belangrijke herkenningspunten. Spreek een plek af waar je samenkomt wanneer je elkaar uit het oog verliest.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.