Duurzaam ondernemen met haarwerken van echt haar

18 april 2023 14:19

Duurzaam ondernemen met haarwerken van echt haar

Als ondernemer wil je natuurlijk laten zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt. Daarom zijn pruiken van echt haar te verkiezen boven modellen met synthetisch haar. Dit moet immers worden geproduceerd wat extra energie kost. Steeds meer mensen doneren hun haar als ze naar de kapper gaan. De kappers zorgen ervoor dat het haar op de juiste manier en de vereiste lengte wordt afgeknipt. Het haar kan vervolgens direct worden verwerkt in pruiken. Haar mag voor donatie niet grijs of kunstmatig gekleurd zijn. Hiervan worden dan haarwerken geknoopt die niet van echt te onderscheiden zijn. Een pruik van echt haar heeft een lange levensduur. Ook dat is een goede reden om hiervoor te kiezen. De prijs ligt vaak niet eens veel hoger dan die voor een synthetische pruik.

Een duurzame pruik

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand het haar verliest. Meestal gebeurt dit na een chemobehandeling. Maar er zijn ook aandoeningen die specifiek leiden tot haaruitval of het ontbreken van haargroei. Daarnaast kan stress zorgen voor haaruitval. Wanneer iemand onder extreme druk staat kan dit ervoor zorgen dat het haar spontaan grijs wordt of uitvalt. In dat soort gevallen kan deze persoon er baat bij hebben om een pruik te dragen. Bij voorkeur een pruik van echt haar. Op die manier valt het nauwelijks op dat de persoon in kwestie geen eigen haar heeft. Dit is natuurlijk alleen maar goed voor een zelfverzekerd voorkomen.

Zakelijk goed voor de dag komen

Als zakenvrouw of zakenman wil je natuurlijk overal altijd goed voor de dag komen. Dat doe je door aandacht te besteden aan je kleding. Maar wat nu als je niet tevreden bent over je haar? Als de kapper er niets aan kan doen en als je geen zin hebt in een haartransplantatie dan kan een pruik of haarstuk uitkomst bieden. Er zijn prominente personen die al jaren pruiken dragen. Niemand weet eigenlijk nog hoe ze er van nature uitzien. Ze doen dit omdat dit bij hun imago past en ze zich er prettig bij voelen. Daar is helemaal niets mis mee. Ook als je een aandoening hebt waardoor je haar uitvalt kan een pruik van echt haar een uitkomst zijn. Je wilt immers vast niet aan al je zakenrelaties uitleggen wat er aan de hand is. Dat houd je liever privé.

Hoe lang gaat een pruik mee?

Een pruik van echt haar van goede kwaliteit kan jaren meegaan. Wel is het belangrijk dat het haar goed verzorgd wordt. Het kan in principe met shampoo worden gewassen maar er zijn ook professionele bedrijven die pruiken een ‘onderhoudsbeurt’ geven. Het haar wordt verzorgd en weer opnieuw in model gebracht. Soms kan het nodig zijn om deels nieuw haar in de pruik te knopen. Na zo’n onderhoudsbeurt kun je je pruik weer een hele tijd dragen en zal niemand tijdens die belangrijke business meeting merken dat je een pruik draagt.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.