Dit kun je het beste doen bij hooikoorts

15 mei 2024 16:16

Dit kun je het beste doen bij hooikoorts

Het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Als jij last hebt van een pollenallergie dan weet je dat je daar best wel wat ondersteuning bij kunt gebruiken. Er zijn gelukkig een heleboel tips, producten en voedingssupplementen die voor verlichting kunnen zorgen.

Wat is hooikoorts eigenlijk?

Om bij het begin te beginnen, wat is hooikoorts nu eigenlijk? Hooikoorts is een allergie voor pollen. In het voorjaar en in de zomer zweven er verschillende soorten pollen in de lucht. Deze pollen komen van planten, grassen en bomen die dan gaan bloeien. Via de slijmvliezen en luchtwegen komen deze pollen in ons lichaam terecht. Wanneer je allergisch bent voor (een van) deze pollen veroorzaakt dat vaak vervelende klachten. Sommige mensen zijn al van jongs af aan allergisch voor pollen, maar het kan ook zijn dat dit pas later in je leven opspeelt.

Veelvoorkomende symptomen van hooikoorts:

 • Niezen, een loopneus, verstopte neus of jeukende neus.
 • Jeukende, branderige en tranende ogen
 • Benauwdheid
 • Moeheid
 •  Een beetje een grieperig gevoel
 • Soms hoesten en keelpijn of jeuk achteraan in de mond en keel

Algemene tips bij hooikoorts:

 • Niet wrijven in je ogen, dan verspreid je de pollen
 • Draag een zonnebril als je naar buiten gaat
 • Houd ramen zoveel mogelijk dicht
 • Laat je was niet buiten drogen
 • Smeer een beetje vaseline onder je neus om pollen tegen te houden

Producten bij een pollenallergie

Naast deze algemene tips bestaan er ook een heleboel producten die je kunnen helpen wanneer je last hebt van hooikoorts. Er zijn verschillende stoffen die kunnen helpen bij het verminderen van de klachten. Deze stoffen komen voor in voedingssupplementen zoals bijenpollen, die de stof quercetine bevatten. Quercetine werkt in het lichaam als een natuurlijke histamine remmer. Scutelleria is een stof die rijk is aan vitamine B2, B3 en B8 die helpen bij de normale werking van de slijmvliezen. Bij De Gezondheidslijn vind je een breed assortiment aan supplementen die je ondersteunen bij een pollenallergie.

Wanneer je veel last hebt van een pollenallergie kun je er ook voor kiezen om een allergietablet te slikken. Deze pillen onderdrukken de allergie en verminderen de klachten die je ervaart. Heb je veel last van jeukende, branderige of tranende ogen? Er bestaan speciale oogdruppels die je hiervoor kunt gebruiken.

Over De Gezondheidslijn

Via onze dagelijkse voeding is het door verschillende redenen niet haalbaar om de juiste hoeveelheid voeding- en bouwstoffen binnen te krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat je last krijgt van verschillende gezondheidsproblemen.

Steeds meer mensen zien in hoe belangrijk het is om je lichaam in een natuurlijke balans te houden. En daarom kiezen ook steeds meer mensen ervoor om hun dagelijkse voeding aan te vullen met supplementen. Bij De Gezondheidslijn vind je een uitgebreid assortiment aan voedingssupplementen om je gezondheid te ondersteunen. Ook voor vragen of advies kun je bij De Gezondheidslijn terecht.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.