Dit betekenen weersinvloeden voor je tuin

16 januari 2023 11:40

Dit betekenen weersinvloeden voor je tuin

In Nederland hebben we te maken met verschillende weersinvloeden gedurende het jaar. Door de verschillende temperaturen en weeromstandigheden tijdens de vier seizoenen kan je tuin gedurende het jaar veranderen. Wat er tijdens de verschillende weersinvloeden kan veranderen en waar je op moet letten, zullen we in deze blog verder toelichten.

Winter

Gedurende de winter zal de grond van je tuin hard zijn, dit komt voornamelijk door de koude temperaturen. Omdat tijdens de winter de temperaturen onder de 0 graden kunnen zijn, is het verstandig om je planten te beschermen. Wanneer de grond te koud is, kunnen deze namelijk niet overleven. Dit geldt ook voor bomen en bloemen.

Lente

In de lente gaan weer alles groeien en bloeien. Dit kan vaak worden tegengehouden door bladeren of takken die van bomen of struiken zijn gevallen in de winter of herfst. Om ervoor te zorgen dat alle bloemen en planten in de lente goed kunnen groeien, is het verstandig om al puin weg te gooi. Wanneer je te maken hebt met veel puin, kun je het beste een container huren in Roosendaal.

Zomer

In de zomer kunnen de temperaturen oplopen, dit heeft ook gevolgen voor jouw tuin. Alle planten, bloemen en het gras dat in de herfst heeft gebloeid, kan er minder levendig uit gaan zien. Daarnaast kan al dat bloeien ook zorgen voor een rommelige tuin. Denk hierbij aan te hoog gras, onkruid, ongedierte of bladeren. Om ervoor te zorgen dat je tuin er in de zomer goed uit ziet, is het belangrijk om al deze rommel op te ruimen. 

Herfst

In de herfst is het bloeiseizoen voorbij. Dit betekent dat de tuin klaargemaakt moet worden voor de winter. Omdat in de herfst alle bloemen en planten niet meer bloeien, moeten ze worden afgesnoeid. Daarnaast komen alle dieren in de herfst een onderkomen voor de winter zoeken. Het kan dus zijn, dat je met een aantal dieren in je tuin te maken krijgt. Ook zullen de bomen hun bladeren laten vallen, waardoor er veel bladeren en takken in de tuin komen te liggen. Om hier in de winter of herfst geen last van te hebben, is het dus verstandig om deze op te ruimen.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.