Diabetes Fonds en Sensible slaan handen ineen voor betaalbare glucosemeters

14 juni 2024 14:16

Diabetes Fonds en Sensible slaan handen ineen voor betaalbare glucosemeters

Sensible Healthcare Systems, een Nederlands bedrijf dat het continue biosensorplatform van de toekomst ontwikkelt, kondigt vandaag een samenwerking aan met het Diabetes Fonds. De samenwerking zal plaatsvinden op de vlakken van onderzoek met patiënten om prestaties en gebruiksgemak te verbeteren en verifiëren, alsmede marktrelaties en financiering te versterken. De samenwerking zal gericht zijn op het verbeteren van de diabeteszorg en -vergoeding met Sensible’s Continuous Glucose Monitoring (CGM)-sensor genaamd idi one. 

Het potentieel voor berbetering op deze markt is het grootst, aangezien zowel gevestigde als opkomende CGM-sensoren fundamentele beperkingen hebben die voorkomen dat gebruikers ze naar hun ware potentieel kunnen benutten. Sensible’s missie is om de wereld van persoonlijke biosensoren te revolutioneren door continue biosensoren zoals CGMs een orde van grootte betaalbaarder, en bovendien bruikbaar en onmerkbaar voor iedereen te maken. Het team is toegewijd aan het ontwikkelen van zeer schaalbare en kosteneffectieve biosensoren, zonder in te boeten aan topnauwkeurigheid op de markt. Bovendien innoveren ze constant om nieuwe functies toe te voegen die reageren op dringende marktbehoeften. De sensoren zijn uniek in hun ontwerp dat gebruik maakt van een enkele micronaald die 40 keer kleiner is dan die in de huidige sensoren op de markt worden gebruikt. Verder omarmt Sensible een open data-architectuur, waardoor gebruikers de sensor naadloos kunnen integreren met elke behandelingsoptie die ze kiezen zonder extra kosten.

“De betrokkenheid van het Diabetes Fonds is voor ons een grote eer, en zal zowel de kwaliteit van onze innovatie als de kans dat ze goed op de markt geïmplementeerd wordt sterk vergroten.“, zegt Tim Bruines namens het Sensible team.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.