De mooiste bloemen in je tuin

16 januari 2023 11:59

De mooiste bloemen in je tuin

Bloemen zijn prachtig, vooral wanneer het lente of zomer is en deze in volle bloei staan. Het harde werk van de late winter en vroege lente komt compleet tot ontplooiing in de vorm van prachtige rijke kleuren. Wist je dat, naast mooi zijn, bloemen ook emoties los kunnen maken? Hoewel pracht een subjectief iets is, hebben wij alsnog ons best gedaan om de mooiste bloemen in je tuin op een rijtje te zetten. Ze staan in willekeurige volgorde, maar deze bloemen mogen echt niet missen in je tuin wanneer de bloei begint de komende lente!

De hortensia

De hortensia, wie kent deze bloem niet? Er zijn weinig bloemen die zo mooi opbloeien én in verschillende kleuren kunnen komen als de hortensia. Of je nou rood, wit, blauw, paars of roze wilt, de hortensia kan het allemaal. Waar je vaker ziet bij bloemen dat als ze meerdere kleuren hebben dat de ene kleur feller bloeit dan de ander, is dit bij de hortensia zeker niet het geval. Alle kleuren van de hortensia zijn prachtig in de bloei!

De skimmia

Als je een plant zoekt die ook de winter hardnekkig overleeft én mooi is, dan zoek je de skimmia. Deze plant is niet enkel moeilijk neer te krijgen door de krachten van de natuur, hij is ook nog eens bijzonder mooi. Ideaal voor degene die een bloem in een pot willen zetten doordat er weinig groengrond beschikbaar is in de achtertuin. De bloemknoppen die aan het einde van de zomer verschijnen blijven, zolang de plant gezond is, gedurende de winter mooi zitten!

De rozenstruik

De rozenstruik wordt gezien als het kroonjuweel onder de bloemen, des te meer reden om deze te betrekken in je tuinplannen! In onze mening kan je nooit genoeg rozenstruik in je tuin hebben. Wat we vaker zien is dat mensen die een serre hebben, deze omringen met rozenstruiken. Wij zijn een absolute fan van deze trend. Het is dan wel handig om glazen schuifwanden te hebben, anders zie je de rozenstruik natuurlijk niet.

Lavendel

Een perfecte combinatie tussen een zomerse paarse kleur en een heerlijke geur. Wat is er niet om prachtig te vinden aan de lavendel bloem? Deze bloem hoeft maar twee keer per jaar gesnoeid te worden om mooi vol te blijven. Het is wel belangrijk om de Lavendel op een zonnig plekje te zetten en op een niet al te voedselrijke bodem. Doe je dit dan kan je lang genieten van de geur én kleur!

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.