Cardioloog Janneke Wittekoek viert 10 jaar Heartlife Klinieken met jubileum editie magazine

18 juni 2024 10:57

Cardioloog Janneke Wittekoek viert 10 jaar Heartlife Klinieken met jubileum editie magazine

Om het 10-jarig jubileum van HeartLife te vieren lanceert cardioloog en oprichter van HeartLife Klinieken Janneke Wittekoek een speciale jubileumeditie van HeartLife Magazine. Wereldwijd is de sterfte als gevolg van hart-en vaatziekten bij vrouwen nog steeds doodsoorzaak nummer 1. HeartLife Klinieken heeft daarom extra aandacht voor het vrouwenhart. Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan mannen, en de klachten worden vaak niet als dusdanig herkend. De afgelopen jaren is er al veel progressie geboekt, maar tegelijkertijd is er nog een wereld te winnen.

Het voorkomen van hartproblemen begint met de juiste kennis, 80% van de hart-en vaatziekten kan worden voorkomen door een gezonde leefstijl. Het is belangrijk om te begrijpen waar je klachten vandaan komen en hoe leefstijl of medicijnen kunnen helpen om deze klachten te voorkomen", aldus Janneke Wittekoek. Vanuit haar eigen kliniek, via haar boeken, tijdens mediaoptredens en met het HeartLife Magazine roept dr. Janneke Wittekoek keer op keer op tot bewustwording, maar óók tot empowerment van vrouwen: trek op tijd aan de bel en laat je niet wegsturen – zorg dat je klachten serieus genomen worden!

De jubileumeditie van HeartLife Magazine, die deze week uitkomt, gaat dit keer onder andere over hoofd, hart en hormonen. Die drie hebben namelijk alles met elkaar te maken. Zo is er een sterk verband tussen ADHD, hormonale klachten en hartproblemen. Dat 35% van de vrouwelijke hartpatiënten in de kliniek van Janneke waarschijnlijk óók ADHD heeft, zegt hierbij genoeg.

De jubileumeditie

Het doel van het magazine is om medische kennis op een leuke manier te verspreiden: “Medical infotainment noem ik dat,” zegt Janneke Wittekoek. Naast interviews met Sandra Kooij en Dorenda van Dijken gaat dr. Janneke in gesprek met Hans Snijder, de directeur van de Hartstichting, over hun 60-jarig bestaan en de terugkomst van Dress Red Day. Verder interviewt de cardioloog tv-presentatrice Caroline Tensen over de overgang, vertelt muzikaal fenomeen André Rieu waarom hij een vrouwenhart heeft en deelt kunstenares Ans Markus haar kwetsbaarheden. Tevens uitgebreide aandacht voor het voorkomen van een beroerte! 

Toekomst zorg vrouwenhart

“Na het zorgvuldig bestuderen van meer dan 6.000 vrouwen ben ik erachter gekomen dat er een belangrijk verband bestaat tussen mentale problemen, hormonale problemen en hartproblemen,” vervolgt Janneke Wittekoek. De komende tien jaar zal HeartLife zich inzetten voor de verbetering van het herkennen en behandelen van hartklachten bij vrouwen, die samenhangen met hun mentale welzijn en de levensfase waarin ze verkeren. De oprichting van het H3-netwerk (Hoofd-Hart-Hormonen) samen met gynaecoloog Dorenda van Dijken en psychiater Sandra Kooij moet hierbij gaan helpen.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.