Boottrailer onderdelen kopen

30 augustus 2023 16:10

Boottrailer onderdelen kopen

Voor het vervoeren van jouw boot, heb je een boottrailer nodig. Maar wat nou als jij een boottrailer hebt waar onderhoud aan moet gebeuren? Dan moet je wel weten over welke boottrailer onderdelen het precies gaat en wat je dus moet vervangen. Ook zijn er een aantal dingen gelijk aan normale aanhangers. In deze blog leggen wij jou een aantal dingen uit, wat je voor een boottrailer nodig hebt.

Welke boottrailer onderdelen zijn er?

Er is natuurlijk wel een verschil in aanhanger onderdelen en boottrailer onderdelen. De boottrailers hebben bijvoorbeeld geen opzetborden nodig. Maar dan wel weer een koppeling, want anders kan de boottrailer natuurlijk niet achter de auto. Boottrailer onderdelen zijn wat verschillend, de meeste boottrailer onderdelen helpen bij het ondersteunen van de boot op de trailer. Zo heb je bijvoorbeeld boeggeleiding, deze boottrailer onderdelen zorgen ervoor dat de boot gecentreerd wordt bij het op en aflaten van de boot. Let bij het uitzoeken van deze boottrailer onderdelen erop wat de bandenmaat is en hoe groot het asgat is.

Kimrollen en kielrollen

Kimrollen zijn onmisbare boottrailer onderdelen, dit komt omdat kimrollen ervoor zorgen dat jouw boot goed ondersteunt wordt. Kielrollen hebben een soort dezelfde werking, maar wat is nou het verschil. De zijkanten van een boot, staan ook wel bekend als kim of kimmen. Het punt van de boot wat het diepste ligt, is dan de kiel. De kimrollen zorgen er dus voor dat jouw boot stabiel kan rusten op een bok of boottrailer. Ook zorgen de kimrollen ervoor dat jouw boot niet beschadigd raakt tijdens het te water laten. Kielrollen zorgen ervoor dat het op- en afladen soepeler verloopt, deze boottrailer onderdelen dragen namelijk het gewicht van jouw boot.

Vangmuil boottrailer onderdelen

Een vangmuil wordt gemaakt voor het laten rusten van de boeg van de boot. Hierdoor wordt het gewicht van de boot beter verdeeld en de boot ligt hiermee stabieler op zijn plek. Het is dan dus wel van belang dat de vangmuilen in het midden van de boottrailer worden geplaatst, anders komt de boot scheef te liggen op de trailer. Daarnaast heeft de vangmuil ook nog een praktische werking, tijdens het vervoeren van jouw boot, beschermt de vangmuil ook tegen krassen en mogelijke andere beschadigingen. In sommige gevallen wordt een vangmuil ook een boegsteun genoemd, dit komt natuurlijk omdat deze de boeg van de boot ondersteund. Bijna elke boottrailer heeft een vangmuil, dus deze vervangen zou geen probleem moeten zijn!

Boottrailer verlichting

Een boottrailer onderdeel wat ook veel voorkomt, is boottrailer verlichting. Deze is namelijk anders dan normale verlichting. Als je met een boottrailer in het water rijdt, is de kans groot dat hierdoor jouw verlichting stuk gaat. Je kan er dan voor kiezen om een verlichtingsset met magneten te kopen, deze haal je dan van de trailer af voordat je het water in gaat! Ook is er een waterdichte verlichtingsset, deze kan wel gewoon onder water, mits het goed gemonteerd is. Neem voor meer informatie een kijkje op Aanhangwagendirect.nl. Voor eventuele vragen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.