Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen bij DNK

14 mei 2024 11:40

Alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen bij DNK

Maandagavond 13 mei presenteerde De Nieuwe Kolk haar nieuwe programmering voor het culturele seizoen 24-25. Tijdens deze feestelijke preview-avond nam acteur Pim Muda, bekend van onder andere Ashton Brothers, een volle zaal mee langs de veelzijdige programmering. Het was een avond vol zang, dans, cabaret, toneel en meer. De seizoenspresentatie vormt de aftrap voor het nieuwe seizoen, waarvoor de kaartverkoop voor Vrienden van DNK woensdag 15 mei om 10.00 uur van start gaat. De reguliere kaartverkoop start op vrijdag 17 mei om 10.00 uur.

Previews en gasten

Zoals altijd stond deze exclusieve avond voor relaties en Gouden Vrienden van DNK in het teken van previews; een kennismaking met veelbelovende acts uit de programmering. Cabaretier Boban Benjamin Braspenning gaf het publiek een tipje van de sluier van zijn debuutvoorstelling Boompje Beestje, waarin hij actuele thema’s als de woningnood centraal stelt. De Vlaamse Filip Jordens bracht met zijn prachtige stem een meesterlijke ode aan Jacques Brel, de Belgische maestro van het Franse lied. Wabi Sabi Theater, het nieuwe huisgezelschap van De Nieuwe Kolk, verraste het publiek met een unieke combinatie van dans, taal en muziek. Tenslotte raakten violiste Hester van der Vugt en pianist Ruud Luttikhuizen van CineMusic Experience de bezoekers met een emotionele uitvoering van de filmmuziek van Schindler’s List.

De avond werd swingend afgesloten met dansers,  muziek en beelden van de film Saturday Night Fever, waarvan de musical op 25 oktober de noordelijke première beleeft in De Nieuwe Kolk. Daarna ontving iedereen de nieuwe seizoensbrochure met een overzicht van alle voorstellingen en activiteiten voor seizoen 24-25. De brochure is vanaf dinsdag 14 mei af te halen bij DNK. 

Nieuw huisgezelschap Wabi Sabi Theater

Wabi Sabi Theater, het noordelijke gezelschap onder leiding van regisseur en theatermaker Maarten Smit, maakt voorstellingen op basis van waargebeurde verhalen met een mix van dans, livemuziek, locatietheater, grote decors en documentair materiaal. Vanaf het nieuwe seizoen vestigt het gezelschap zich in De Nieuwe Kolk, waar het zal repeteren en mede try-outs en premières zal spelen. De Nieuwe Kolk kijkt enorm uit naar de verbinding met dit veelbelovende gezelschap.

Kies eens iets anders met de DNK Ontdekkaart

De seizoensbrochure 24-25 staat in het teken van kiezen. Zo kan het publiek kiezen uit twee covers, maar beide brochures hebben dezelfde inhoud. Daarnaast krijgen de lezers van de brochure hulp van ‘Beslisbomenmaker des vaderlands’ Katinka Polderman bij het uitkiezen van voorstellingen en evenementen. Mocht de bezoeker niet kunnen kiezen, dan biedt De Nieuwe Kolk dit seizoen voor het eerst de DNK Ontdekkaart. Hiermee kan men tien voorstellingen bijwonen voor slechts 100,-.  Het publiek heeft de keuze uit zestien voorgeselecteerde voorstellingen. Deze kaart is niet persoonsgebonden en kan bijvoorbeeld gedeeld worden met familie.

 

Eigen aanbod De Nieuwe Kolk

Naast dat DNK ieder jaar enorm veel voorstellingen programmeert, ontwikkelt het zelf ook eigen evenementen en lezingen. Zo krijgen de eigen programma’s Derde Dinsdag en INKT komend seizoen een vervolg. Maatschappelijk relevante onderwerpen worden in Derde Dinsdag besproken met landelijk bekende gasten, zoals Michiel Vos over de Amerikaanse verkiezingen van dit jaar. Tijdens INKT gaan auteurs, waaronder Esther Gerritsen, in gesprek over hun literaire werk en hun inspiraties. Ook Dokter in de Zaal, een samenwerking met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen staat opnieuw op de agenda. Nieuw dit seizoen is de talkshow Wat als?! voor en door  jongeren vanaf 12 jaar. Drie keer per jaar gaan zij in gesprek met ervaringsdeskundigen over een onderwerp waar jongeren dagelijks mee te maken kunnen krijgen. Daarnaast is er natuurlijk wederom Kinderboekenfestival TimBoekToe en BoekenFEST ’25.

Theater voor iedereen

Omdat De Nieuwe Kolk vindt dat theater voor iedereen moet zijn, zijn de tolken van Stichting Theater met Tolk komend seizoen aanwezig bij Saturday Night Fever en het concert van Snelle om hier live verslag van te doen. De gebarentolk staat bij de voorstelling op het toneel en geeft een vertaling van gesproken of gezongen teksten in Nederlandse Gebarentaal. Een schrijftolk zorgt er voor dat je kunt meelezen op je eigen scherm. Bezoekers met een visuele beperking bieden we in samenwerking met Stichting Komt het Zien! de mogelijkheid om de musical Eiffel en de cabaretvoorstelling van Plien & Bianca te bezoeken met een blindentolk, die via audiobeschrijving en meet & feels de voorstellingen toegankelijk maakt.

Nieuw is het DNK Horizonfonds. Met dit fonds willen we mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is de kans bieden om in aanraking te komen met kunst en cultuur. De entreegelden van de seizoenspresentatie zijn rechtstreeks gestort in dit nieuwe fonds. Tijdens de seizoenspresentatie is bekend gemaakt dat jongeren met een gehoorbeperking gratis naar Snelles theaterconcert Rock-‘n-Roll in Nederland kunnen. Dit zal worden bekostigd vanuit het DNK Horizonfonds.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.