3 tips voor een gender reveal party

16 december 2022 13:55

3 tips voor een gender reveal party

Heb je de twintig weken echo gehad en wil je het gender van je kindje op een leuke manier delen met je familie en vrienden? Dan is het wellicht een superleuk idee om een gender reveal party te organiseren. Dit is een concept dat je steeds vaker voorbij ziet komen, zowel in je omgeving als op de sociale kanalen. Heb je geen idee waar je moet beginnen bij het organiseren van een gender reveal party? Geen probleem, wij geven je in dit artikel de 3 belangrijke tips.

Decoratie

Voor een geslaagd en fotogeniek gender reveal feest is decoratie erg belangrijk. De decoratie bepaald vaak de sfeer en kan gebruikt worden om de gasten nieuwsgierig te maken. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren blauw en roze te gebruiken, of het juist heel neutraal te houden met witte kleuren. Denk hierbij aan vlaggen, ballonnen en tafeldecoratie.

The reveal

Dan nu het belangrijkste, namelijk de reveal zelf. Je kunt ervoor kiezen om zelf alle spullen te regelen of een bedrijf dit te laten doen. Bij de laatste optie kun je er ook voor kiezen om het briefje met het gender nog niet te bekijken, maar dit aan het bedrijf mee te geven. Op deze manier ben je net zo verrast als de rest van de menigte bij de reveal. Een aantal leuke manieren om het gender te onthullen zijn;

Met een taart

Veelal zie je dat er bij een reveal party gebruik wordt gemaakt van een taart om het gender te onthullen. Wanneer je de taart gaat bestellen neem je een envelop met daarin een brief waarop het gender van de baby staat mee. Deze geef je aan de bakker met daarbij de opdracht om de binnenkant van de taart in de kleur te maken die past bij het gender. Wanneer het tijd is om het gender te onthullen snij je samen met je partner de taart aan en voilà.

Met confetti/poeder kanonnen

Heb je een fotograaf ingehuurd, of hou je wel van een mooi plaatje? Dan is een reveal met een poederkanon waarschijnlijk de beste optie voor jou. Niet alleen creëert het een superleuke sfeer, maar het bouwt ook spanning op en bezorgt de leukste foto’s die je naderhand op sociale media kan plaatsen. Het ziet er het leukste uit wanneer jij en je partner beide een kanon hebben en deze tegelijkertijd afsteken.

Met een piñata

Een interactieve manier om het gender te onthullen is met een piñata. Je kunt er hierbij voor kiezen om een blinddoek op te doen of niet. De piñata kun je laten vullen met roze of blauwe confetti, of snoepjes met een roze of blauwe verpakking.

Naamspel

Nadat de reveal is geweest kun je het feest eventueel nog uitbreiden met een naamspel. Hierbij laat je de gasten raden wat de naam van het kindje gaat zijn. Je kunt bijvoorbeeld iedereen een naam laten opschrijven en aangeven wie de naam goed geraden heeft. Deze persoon wint dan een kleine prijs. Een leuke manier waarop je dit kunt doen is met een kraamcadeau met naam. Denk bijvoorbeeld aan een speeltje of rompertje. Voorbeelden van een origineel kraamcadeau met naam vind je hier; Kraamcadeau met naam.

Wil je liever nog niet vertellen wat de naam van het kindje gaat worden, dan kun je ook alleen aangeven dat iemand het goed geraden heeft en de gasten hiermee nog nieuwsgieriger maken.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.