12 nieuwe camperplaatsen bij Insteekhaven

28 juni 2024 15:37

12 nieuwe camperplaatsen bij Insteekhaven

Na het hijsen van de Blauwe Vlag in de Eemhaven, opende wethouder Rutger Dijksterhuis op donderdag 27 juni iets verderop 12 nieuwe camperplaatsen. Deze plaatsen liggen langs de Insteekhaven aan de Nijverheidsweg Noord in Amersfoort. Hiermee breidt Gemeente Amersfoort het aanbod uit van 3 naar 15 camperplaatsen in de stad.

Tot nu toe waren er 3 camperplaatsen in Amersfoort. Deze plaatsen, aan de Grote Koppel bij de Kwekersbrug, worden steeds meer gebruikt. Om aan de toenemende vraag te voldoen opent Gemeente Amersfoort 12 nieuwe plaatsen voor campers, langs de Insteekhaven aan de Nijverheidsweg Noord. Daar waar de camper aan de Eemhaven maximaal 72 uur mag staan, biedt de Insteekhaven ruimte voor een week. Naar de Eemhaven en de historische binnenstad is het 30 minuten lopen of 10 minuten fietsen. Wie een camperplaats wil reserveren kan dat doen via de Camper Pay App.

Kop van Isselt

Nu is de Insteekhaven nog omgeven door veel grote bedrijfspanden. Gemeente Amersfoort wil dit deel van industrie- en bedrijvengebied Isselt geleidelijk veranderen in Kop van Isselt: een nieuwe, duurzame stadswijk om in te wonen en te werken. Nu al openen steeds meer restaurants, kleinschalige winkels en ook scholen hun deuren in deze buurt. Daar komen 2.000 tot 3.000 woningen bij, voor verschillende doelgroepen, van starters tot en met senioren.

De blauwe vlag

Voorafgaand aan de opening van de camperplaatsen aan de Insteekhaven, hees de wethouder in de Eemhaven de Blauwe Vlag. Dit is een internationaal keurmerk dat wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. Het is het zevende jaar op rij dat de Eemhaven deze vlag mag hijsen.

Foto: @ Gemeente Amersfoort

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.