Lokaal nieuws: in de brievenbus en in de app

28 maart 2024 09:36

Lokaal nieuws: in de brievenbus en in de app

Begin je de dag graag met een lekker kopje koffie en het nieuws? Meestal grijpen we dan naar een nationale krant of scrollen we door een nieuws-app vol met wereldnieuws. Het is natuurlijk belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er in de wereld speelt, maar laten we eerlijk zijn, is het niet minstens zo belangrijk om te weten wat er speelt in jouw buurt? En het mooie is, je kunt lokaal nieuws net zo makkelijk lezen via een app als in een papieren krant.

In ons drukke leven vergeten we soms de waarde van het nieuws in onze eigen woonplaats. Toch ben je hier waarschijnlijk meer bij betrokken, dan bij nieuws uit de rest van de wereld. Dat is het antwoord op de vraag: waarom zou je lokaal online nieuws lezen? Maar er zijn meer redenen:

Verbindende factor

Terwijl wereldnieuws op grote afstand plaatsvindt, brengt lokaal nieuws ons dichter bij huis, letterlijk en figuurlijk. Lokale nieuwsberichten vertellen je wat er gebeurt in jouw regio. Van een opening van een nieuwe kledingwinkel, een verrassende overwinning van het lokale voetbalteam of die grote brand in een boerderij in de polder. Het nieuws is niet altijd leuk, maar brengt mensen bij elkaar en verbindt. Na je kopje koffie met de krant naar de kapper of de buurtsuper? De kans is groot dat iemand jou aanspreekt over wat er speelt in de buurt en hier kan jij nu over meepraten. 

Praktische informatie

Lokaal nieuws verbindt stads- en dorpsgenoten en brengt je op de hoogte van wat er speelt. Maar deze informatie gaat verder dan een opening van een winkel of een brand, het vertelt je ook over wegafsluitingen, aankomende evenementen, afgegeven vergunningen en meer. Het is dus ook gewoon heel praktisch om op de hoogte te zijn van het lokale nieuws. Je bent goed geïnformeerd van eventuele overlast en veranderingen. Daarnaast kan je ook data in je agenda blokken zodat je zeker weet dat je thuis bent tijdens de feestweek een dorp verderop.  

Glimlach op je gezicht

En misschien nog de belangrijkste reden om lokaal nieuws te volgen, het zorgt ervoor dat jij je dag start met een lach! Waar wereldnieuws over het algemeen vrij negatief is met oorlogen en conflicten, brengt lokaal nieuws je ook op de hoogte van de leuke nieuwtjes uit jouw regio. Nieuwe sporttenues voor de basisschool, een succesvolle senioren dag of een winnaar van een kleurwedstrijd: het zijn deze nieuwtjes die ervoor zorgen dat jij je dag begint met een lach!

Dus of je nu het nieuws online leest bij je kopje koffie of met een krant op de ontbijttafel, denk dan ook eens aan het lokale nieuws in plaats van de landelijke kranten.

Zuidzijde 131
2977 XE Goudriaan

Telefoonnummer: +31 (0)183 58 32 00

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.