Badkamerstijlen met betonlook

3 mei 2024 09:14

Badkamerstijlen met betonlook

In veel badkamers zien we betonlook terugkomen. Het is een zeer veelzijdig materiaal dat je met verschillende kleuren en materialen kunt combineren. Waar de een kiest voor een volledige betonlook badkamer, voegt de ander het liever op een subtiele wijze toe aan de badkamer. Ga je liever voor de tweede optie? Lees dan even verder, we hebben een aantal stijlen voor je uitgelicht waar betonlook vaak in terug komt!

Moderne badkamer

Bij een moderne badkamer zie je vaak de keuze voor zwarte en strakke elementen. Maar je kunt ook prima voor een aantal betonlook elementen kiezen en hiermee een moderne badkamer creëren. Bekleed bijvoorbeeld de wanden van de badkamer met betonlook tegels en combineer dit met zwarte kranen, wit sanitair en houtlook meubels. Op deze wijze voeg je op een redelijk subtiele manier betonlook aan de badkamer toe en behoud je de moderne uitstraling.

Landelijke badkamer

Betonlook is een materiaal dat goed past bij een landelijke badkamer. Hoewel het van oorsprong geen natuurlijk materiaal is, heeft het wel dezelfde robuuste uitstraling als natuurlijke materialen. Je kunt aan je landelijke badkamer bijvoorbeeld betonlook waskommen en betonlook accessoires toevoegen en dit combineren met houtlook tegels. Of kies voor betonlook tegels en maak een combinatie met houtlook meubels.

Industriële badkamer

Een industriële badkamer kenmerkt zich door de stoere en robuuste uitstraling. En daar past betonlook heel goed bij! Bij een industriële badkamer wordt betonlook vaak toegevoegd door middel van betonlook tegels. Je kunt de robuuste uitstraling nog wat extra versterken door te kiezen voor een betonlook wastafel en betonlook accessoires.

Design badkamer

Aan de eerste drie badkamerstijlen had je misschien zelf al wel gedacht, maar dit is een stijl die niet zo snel in je op zal komen, namelijk de design badkamer. Deze badkamerstijl kenmerkt zich door de combinatie van unieke materialen en opvallende kleuren. Betonlook past hier heel goed bij! Bij een design badkamer zal er niet zo snel gekozen worden voor betonlook tegels, maar zie je het voornamelijk terugkomen in de wastafels of waskommen en de accessoires.

Wellness badkamer

Wanneer je aan een wellness badkamer denkt, denk je waarschijnlijk aan een warme en sfeervolle ruimte. Nu associeer je betonlook misschien niet zo snel hiermee, maar toch past het materiaal heel goed bij deze badkamerstijl. Je kunt bijvoorbeeld (een deel van) de wanden bekleden met betonlook tegels en dit combineren met houtlook tegels. Of voeg een betonlook wastafel of waskom aan de ruimte toe. Zo creëer je toch een hele warme en sfeervolle ruimte!

Maak een moodboard

Het kan best lastig zijn om de stijl van je nieuwe badkamer te bepalen. Weet je al wel dat je graag voor betonlook wil kiezen, maar weet je nog niet hoe? Je kunt een moodboard maken en hier al je inspiratie op verzamelen. Door allerlei verschillende foto’s te verzamelen van badkamers, kleuren of materialen die je mooi vindt, krijg je vaak een beter beeld van welke stijlen je mooi vindt. Dit moodboard kun je ook meenemen naar een badkamerwinkel, daar kunnen ze dan van jouw moodboard een droombadkamer maken.

terug

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.